رویه پذیرش دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاه مک گیل

پذیرش تحصیلات تکمیلی شامل ۵ مرحله است:

    1. انتخاب رشته: از میان بیش از ۴۰۰ رشته در ۸۰ دپارتمان و بخش رشته موردنظر و مناسب با شرایط خود را انتخاب نمایید.
    2. ارتباط با دپارتمان انتخابی: جهت آگاهی از شرایط مورد نیاز رشته، مهلت های قانونی پذیرش و انتخاب یک سرپرست با گروه مربوطه تماس حاصل نمایید.
    3. پر کردن فرم درخواست پذیرش: از تکمیل بودن اسناد و مدارک خود اطمینان حاصل نموده و اقدام به آماده کردن درخواست آنلاین پذیرش نمایید.
    4. ارائه درخواست پذیرش: مدارک خود را آپلود کرده و فرم پذیرش را ارسال کنید.

 

 

شرایط مورد نیاز پذیرش:

پذیرش مقطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه McGill بصورت جامع می باشد بدین معنی که فاکتورهای زیادی از جمله اعتبار علمی و نمرات مد نظر قرار می گیرند. همه متقاضیان ورود به این مقطع باید حداقل شرایط مورد نیاز را داشته باشند؛ ولی دارا بودن این حداقل ها ضمانتی جهت پذیرش قطعی ایجاد نمی کند.

 

داشتن مدرک لیسانس (یا معادل آن که مورد تایید دانشگاه مک گیل باشد) در موضوعی مرتبط با رشته مورد نظر. اگر مدارج تحصیلی خود را از موسسه ای در خارج از کانادا دریافت کرده باشید، دانشگاه مدارک شما را از نظر معادل بودن با مدارک مک گیل بررسی می کند.

 

  • داشتن رتبه علمی بالا: کسب حداقل میانگین نمره تجمعی (CGPA) ۳ از ۴؛ و یا معدل نمرات (GPA) ۳.۲ از ۴ در دو سال پایانی تحصیل تمام وقت. در برخی گروه ها نمرات CGPA بالاتری برای پذیرش مورد نیاز است.
  • مهارت زبان انگلیسی: زبان اولیه آموزش در دانشگاهMcGill انگلیسی است. ممکن است نیاز به نوشتن مقاله یا پایان نامه به زبان فرانسوی هم باشد، بجز در جایی که داشتن دانش انگلیسی یکی از اهداف دوره باشد.

 

ریز نمرات:

  • سوابق تحصیلی از موسسات دانشگاهی که شرکت کرده اید لازم است.
  • ریزنمراتی که به زبان های غیر از انگلیسی و فرانسوی باشند باید به همراه ترجمه از طرف موسسه صادر کننده مدرک یا مرکز ترجمه رسمی ارسال شوند. کپی مدرک به زبان اصلی هم مورد نیاز است.
  • یک کپی غیررسمی از سوابق علمی دانشگاهی شما باید از طریق صفحه پذیرش آپلود شود.
  • اگر گواهی رونوشت نشانگر اعطای مدرک نباشد، باید یک کپی از گواهی مدرک(دیپلم) نیز با مدارک آپلود شود.
  • چنانچه پیشنها پذیرش دریافت کنید از شما خواسته می شود ترتیبی دهید تا یک کپی رسمی از هر رونوشت و ریز نمره به دانشگاه McGill ارسال گردد.

 

توصیه نامه:

راهنمایی های لازم در مورد توصیه نامه در زیر ذکر شده است:

  • بطور معمول ۲ توصیه نامه مورد نیاز است.
  • باید در فرم تقاضای خود ۲ مربی را معرفی نمایید که به کار شما آشنا باشند و مایل به نوشتن توصیه نامه باشند. باید برای هر داور یک آدرس ایمیل معتبر سازمانی فراهم نمایید.
  • دانشگاه مک گیل برای هر داور معرفی شده یک ایمیل می فرستد و در آن تقاضای ارسال یک توصیه نامه در حمایت از رشته شما می نماید. اگر پاسخی دریافت نشود یک پیغام یادآوری هر ۲ هفته یکبار ارسال می گردد. بندرت یک داور ممکن است درخواست را رد کند؛ ولی در صورت امتناع داور به شما اطلاع داده خواهد شد و تقاضای معرفی داور جایگزین می گردد. از استاد داوران درخواست می شود به بخش امن وبسایت دانشگاه مراجعه نموده و توصیه نامه ها را آپلود نمایند.
  • هنگامی که ارائه درخواست پذیرش را تکمیل کردید ایمیلی دریافت می کنید که حاوی اطلاعاتی برای دسترسی به uApply (سیستم آنلاین دانشگاه برای مشاهده تقاضانامه و اسناد تکمیلی) می باشد.

توصیه نامه ها باید دارای شرایط زیر باشند:

  • رشته انتخابی متقاضی بطور شفاف ذکر شده باشد و نامه حاوی نکات و اطلاعاتی در جهت کمک به کمیته پذیرش برای تصمیم گیری باشد.
  • نامه ها باید تاریخ دار باشند و بیش از ۱۲ ماه از تاریخشان نگذشته باشد.
  • داور باید سمت شغلی و اطلاعات کامل تماس خود در موسسه را درج نماید.

 

ارایه درخواست کامل و دقیق کمک شایانی به افزایش شانس پذیرش از دانشگاه مک گیل کانادا خواهد کرد. از آنجا که سالیانه متقاضیانی بیشماری از سرتاسر دنیا برای ادامه تحصیل در کانادا و علی الخصوص دانشگاه های با رنک بالا مانند مک گیل درخواست میدهند تعداد پرونده های پذیرفته شده نسبت به درخواست های دریافتی در این دانشگاه کمتر از ۵ درصد میباشد.

 

 

نمرات آزمون زبان:

  • باید کمتر از دوسال از اخذ نمرات گذشته باشد و بطور مستقیم از مرکز آزمون ارسال شوند.
  • برای آزمون های TOEFL, GMAT, GRE باید کد دانشگاه مک گیل (۰۹۳۵) ذکر شود.
  • موسسه خدماتی آزمونهای تحصیلی نمی تواند گزارش آزمونهای تافل که بیش از دو سال از زمان آن می گذرد را ارائه دهد.

 

 

مهارت های زبان انگلیسی:

زبان آموزشی در McGill انگلیسی است. متقاضیان باید سطح مورد نیاز زبان انگلیسی را دارا باشند.

اگر شما یگی از شرایط زیر را دارا باشید از ارائه مدارک زبان انگلیسی معاف می باشید.

  • زبان مادری شما انگلیسی باشد.
  • یک مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد از یک موسسه خارجی مورد قبول؛ که انگلیسی زبان آموزش آن است، دریافت کرده باشید.( و یا در حال دریافت باشید.)
  • یک مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد از یک موسسه خارجی مورد قبول در کانادا یا آمریکا دریافت کرده باشید.( و یا در حال دریافت باشید.)
  • حداقل به مدت چهار سال متوالی در کشوری که انگلیسی زبان اول آموزش است زندگی کرده، درس خوانده و یا استخدام شده باشید.

چنانچه هیچ کدام از شرایط ذکر شده در بالا را نداشته باشید باید یکی از موارد زیر را ارائه نمایید.

  • آزمونTOEFL: حداقل نمرات مورد نیاز تافل در زیر آمده است:

iBT (اینترنتی): نمره کلی ۸۶ (نمره هیچ بخشی کمتر از ۲۰ نباشد.)

PBT (کاغذی): نمره ۵۶۷

نمرات CBT (کامپیوتری) دیگر مورد قبول نیست.

  • آزمون IELTS: کسب نمره کلی ۶.۵ یا بهتر (بخش آکادمیک)
  • آزمون MELAB: کسب حداقل نمره ۸۵ درصد یا بالاتر
  • آزمون CAE: کسب گواهی با درجه B یا بهتر
  • آزمون CPE: کسب گواهی با درجه C یا بهتر
  • تست انگلیسی Edexcel London– ترم چهارم: با حداقل نمره “Merit Pass”
  • تست انگلیسی Edexcel London– ترم پنجم: با حداقل نمره “Pass”
  • کسب گواهی دوره زبان انگلیسی دانشگاه مک گیل

 

موارد استثناء:

متقاضیانی که مدرک دانشگاهی از کشورهای زیر دریافت کرده باشند ممکن است از ارائه مدارک اثبات زبان معاف شوند.

آنگولا/ آنتیگوا و باربودا/ استرالیا/باهاما/ باربادوس/ بلیز/بوتان /بوتسوانا /کانادا/جزایر کیمن/ دومینیکا/ اریتره/اتیوپی/ فیجی/ گامبیا/غنا /گرانادا /گویان/هنگ کنگ / هند/ ایرلند/جامائیکا/ کنیا /کیریباتی/لسوتو/ لیبریا /مالاوی/جزایر مارشال/ میکرونزی/ نامیبیا/نیوزیلند/پالائو/نیجریه/پاپوآ گینه نو/پاکستان/سنت کیتس و نویس/سنت لوسیا/سنت وینسنت و گرنادین/ سیشل/سیرالئون/سنگاپور /جزایر سلیمان/آفریقای جنوبی / سوازیلند /تانزانیا/تونگا/ ترینیداد و توباگو/ اوگاندا/بریتانیا/ ایالات متحده آمریکا/زامبیا/زیمبابوه

 

مهلت اپلای دانشگاه مگیل کانادا:

 

به دانشجویان بین المللی توصیه می شود زود تر درخواست خود را ارائه دهند تا زمان کافی برای جمع آوری و تکمیل مدارک مربوط به سفر، مهاجرت و تحصیل را داشته باشند. به همین دلیل بیشتر دانشکده ها مهلت های پذیرش دانشجویان بین المللی را مقدم تر برنامه ریزی کرده اند. در بسیاری از مواقع ارائه درخواست و دریافت اطلاعات و مدارک لازم از نمایندگی های دولت کانادا، پروسه ای زمان بر می باشد.

همه دپارتمان ها پیشنهاد پذیرش برای تابستان یا زمستان را ندارند.

لطفا نظر خود را برای این نوشته به ما اعلام کنید

نظر دهید