دانشگاه اتاوا (University of Ottawa)

دانشگاه اتاوا (University of Ottawa) بزرگترین دانشگاه دو زبانه دنیا (انگلیسی-فرانسوی) می باشد که در قلب پایتخت کانادا در استان انتاریو قرار گرفته و به موسسات بزرگ کشور دسترسی دارد. پیشرفت‌های دانشگاه اتاوا در علوم اجتماعی، بهداشت و علوم انسانی آنرا به دانشگاهی بی نظیر جهت آموزش، یادگیری و رشد و ترقی تبدیل نموده است.

پذیرش دوره کارشناسی

مدارک لازم اخذ پذیرش از دانشگاه اتاوا

در دانشگاه اتاوا دانشجویان مقطع لیسانس، مدرک کارشناسی خود را از طریق ورود مستقیم به دانشکده های زیر دریافت می کنند:

  • دانشکده هنر
  • دانشکده علوم بهداشت
  • دانشکده علوم اجتماعی
  • دانشکده مهندسی
  • مدرسه مدیریت Telfer
  • دانشکده علوم

 

مدارک لازم:

دیپلم: شما باید حداقل دیپلم دوره متوسطه را از یکی از ایالات کانادا و قلمرو آن و یا مدرک معادل آن را داشته باشید. سطح تحصیلی مورد نیاز برای گرفتن پذیرش توسط دانشجویان ایرانی، داشتن مدرک پیش دانشگاهی است.

معدل مورد نیاز: پروسه پذیرش گارانتی ندارد. حداقل میانگین مورد نیاز بستگی به تعداد محدود موقعیت های فراهم شده در برنامه ارائه شده دارد. متقاضیانی که حداقل متوسط مورد نیاز برخی از برنامه های رقابتی دانشگاه را نداشته باشند، ممکن است در یک برنامه دیگر با زمینه مرتبط شرکت داده شوند.

پیش نیاز ها: واحد های پیش نیاز برای یک برنامه با واحدهای ارائه شده در سال دوازدهم در انتاریو مطابقت دارد. واحدهای پیش نیاز دانشجویان بین المللی

 

نمره مورد نیاز زبان برای پذیرش از دانشگاه اتاوا

دوره های دانشگاه اتاوا به زبان انگلیسی، فرانسوی و یا هر دو زبان ارائه می گردد. بنایر این شما باید حتماً در یکی از این دو زبان رسمی خبره باشید تا بتوانید پذیرش بگیرید. در صورت لزوم، دانشگاه اتاوا این حق را دارد که نتایج آزمون زبان را در هر زمانی مطالبه نماید.

 

 

برنامه های زبان انگلیسی

اگر برای یک برنامه به زبان انگلیسی درخواست می دهید ولی حداقل ۳ سال پایانی تحصیل تمام وقت خود را در یک موسسه انگلیسی زبان نگذرانده باشید و یا در یک کشوری با زبان رسمی انگلیسی ساکن نباشید، باید نمرات رسمی یکی از آزمونهای مورد پذیرش دانشگاه را مطابق جدول زیر ارائه دهید.

آزمون نمره نهایی نمره مورد نیاز بخش نوشتاری
TOEFL اینترنتی: ۸۶
کامپیوتری: ۲۳۷
کتبی: ۵۸۰
اینترنتی: ۲۲
کامپیوتری: ۴.۵
کتبی: ۴.۵
CanTest میانگین بخش شنیداری و خواندنی: ۴.۵ ۴
IELTS ۶.۵ ۶.۵
EPT (MELAB) ۹۰ ۸۵
CAEL ۷۰ ۶۰
PTE ۶۰ ۶۰

استثنائات: چنانچه واجد یکی از شرایط زیر باشید از ارائه مدرک زبان معاف خواهید شد:

  • گذراندن حداقل ۱۸ واحد در دوره دبیرستان در انتاریو یا معادل آن در دیگر استانهای کانادا
  • گذراندن دوره A دیپلم بین المللی زبان انگلیسی با حداقل نمره ۴
  • گذرانده دوره انگلیسی A یا AS (غیر ESL) با حداقل نمره B
  • گذراندن دوره AP در بخش زبان انگلیسی و ترکیب یا ادبیات و ترکیب با حداقل نمره ۴
  • کسب حداقل نمره ۵۵۰ در بخش نوشتاری SAT

 

 

برنامه های زبان فرانسوی

اگر برای یک برنامه به زبان فرانسوی درخواست می دهید ولی حداقل ۳ سال پایانی تحصیل تمام وقت خود را در یک موسسه فرانسوی زبان نگذرانده باشید و یا در یک کشور با زبان رسمی فرانسوی ساکن نباشید، باید نمرات رسمی یکی از آزمونهای مورد پذیرش دانشگاه را مطابق جدول زیر ارائه دهید.

آزمون نمره مورد نیاز
DALF C1 یا C2
DELF B2
TEF B2
TCF B2
TESTCan ۴

چنانچه برای دانشکده های حرفه ای درخواست پذیرش می دهید، جهت اطلاع از رشته ها و مدارک لازم به بخش مربوطه هر دانشکده مراجعه نمایید. شامل دانشکده های:

 

 

مهلت پذیرش:

برای بیشتر رشته ها آخرین مهلت ارسال درخواست پذیرش اول آوریل می باشد. همچنین آخرین مهلت ارسال اسناد نقص مدارک ۳۰ آوریل می باشد.

اطلاع از مهلت های ارائه پذیرش (در رشته های مختلف تحصیلی در هر یک از ترمهای بهار/تابستان پاییز و زمستان)

 

ادمیشن فی دانشگاه اتاوا:

این هزینه به مرکز دریافت درخواستهای دانشگاههای انتاریو (OUAC) و از روشهای زیر قابل پرداخت می باشد:

  • کارت اعتباری
  • بانکداری آنلاین
  • انتقال بانک به بانک (فقط برای دانشجویان بین المللی)

در صورت پرداخت این هزینه، درخواست شما به جریان می افتد. ضمناً این مبلغ غیر قابل برگشت است.

برخی هزینه های پروسه اداری نیز قابل پرداخت به دانشگاه اتاوا می باشند. جهت آگاهی از هزینه های احتمالی مربوط به تقاضانامه خود به صفحه “هزینه های اداری” مراجعه فرمایید.

 

پذیرش دوره تحصیلات تکمیلی

مدارک لازم

 

ریز نمرات

باید ریزنمرات رسمی دوره های آموزش عالی خود را همره درخواست پذیرش ارائه دهید. نامه هایی رسمی تلقی می شوند که در پاکت مخصوص مهر و موم شده دانشگاه و با امضای رسمی مسئول صدور ریزنمرات ارسال شده باشند. چنانچه ریزنمرات به زبان انگلیسی یا فرانسوی نباشند، باید ترجمه رسمی مهر و موم شده آن نیز ارسال گردد.

 

توجه

  • صحت کلیه ریزنمرات مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
  • اطلاعات نسخه ها محرمانه است، پاکتها نباید باز شده باشند.
  • رونوشت ها باید شامل همه واحدهای درسی و نمرات و جوایز باشد.
  • دانشجویان سابق یا فعلی دانشگاه اتاوا نیازی به ارائه رونوشتها ندارند. رشته های حرفه ای مربوط به توانبخشی، تمام رونوشتها از جمله رونوشتهای دانشگاه اتاوا را لازم دارند.
  • تمامی اسناد و مدارک ارسالی جزو اموال دانشگاه اتاوا محسوب گردیده و بازگردانده نخواهد شد.

 

توصیه نامه جهت پذیرش در تحصیلات تکمیلی

بر اساس رشته و برنامه انتخابی شما، ممکن است نیاز به ارسال توصیه نامه داشته باشید. در این صورت در زمان تکمیل تقاضانامه پذیرش OUAC، باید نام و آدرس ایمیل داور اول را که انتخاب کرده اید مشخص نمایید تا بتواند با ارزیابی استعداد شما، بخش تحصیلات تکمیلی را متقاعد گرداند. یک هفته بعد از ارسال تقاضانامه، استاد داور شما ایمیلی مبنی بر تکمیل آنلاین فرم توصیه نامه دریافت می کند. این فرآیند در یک پرتال امن که اطلاعات شما در آن محفوظ بوده و فقط در دسترس افراد مجاز است انجام می پذیرد تا اطلاعات توصیه نامه محرمانه باقی بماند.

 

اثبات توانایی های زبان

دانشگاه اتاوا آزمون های زبان زیر را معتبر می داند.

آزمون های زبان انگلیسی

آزمون TOEFL
تست کاغذی ۵۵۰ ۵۷۰ ۵۸۰ ۶۰۰ ۶۵۰
تست کامپیوتری ۲۱۳ ۲۳۰ ۲۳۷ ۲۵۰ ۲۸۰
تست اینترنتی ۸۰-۷۹ ۸۹-۸۸ ۹۳-۹۲ ۱۰۰ ۱۱۵-۱۱۴
آزمون CAEL
نمره کلی ۶۰
نمره هر بخش ۵۰
واحدهای ارائه شده در دانشگاه کارلتون درجه B- یا بالاتر در دوره ESLA1500 ۷۰ ۷۰
۶۰ ۷۰
درجه B- یا بالاتر در دوره ESLA1500
آزمون IELTS (بخش آکادمیک)
نمره کلی ۶.۵ ۶.۵ ۶.۵ ۷ ۸
نمره هر بخش ۵ ۶ (۱) برای TELFER
(۲) برای دیگر واحدها
۷
(۱): بدون نیاز به میانگین کلی. کسب نمره ۷ در ۳ جزء از ۴ جزء و نمره ۶ در جزء چهارم آزمون
(۲): میانگین کلی ۷ . کسب نمره ۷ در ۳ جزء از ۴ جزء و نمره ۶ در جزء چهارم آزمون
آزمون MELAB
۸۰ ۸۳ ۸۷-۸۴
ارزیابی زبان Cambridge
CPE گواهینامه درجه C
آزمون CanTEST
شنیداری و خواندنی ۴.۵ ۴.۵ ۴.۵
نوشتاری ۴ ۴ ۵-۴.۵
آزمون PEARSON
۵۳ ۶۰-۵۹ ۶۳-۶۲ ۶۸ ۷۹
آزمون BRIDGING (ESL500)
۷۰% و بالاتر در تست و حداقل”پیشرفته سطح پایین” در ۴ بخش(باند) نمی تواند معادل تافل ۵۸۰ یا بالاتر باشد

آزمون های زبان فرانسوی

آزمون DELF
سطح B2
آزمون DALF
سطح C1 یا C2
آزمون TESTCan
شنیداری و خواندنی ۴.۵ ۴.۵ ۴.۵
نوشتاری ۴ ۴ ۵- ۴.۵

شرایط مورد نیاز مختص هر رشته و مدرک دانشکده تحصیلات تکمیلی

 

 

مدارک معادل جهت پذیرش:

 

در دانشگاه اتاوا به گرمی از دانشجویان سراسر جهان استقبال شده و تبادلات و تنوع فرهنگی دارای اهمیت زیادی است. از افتخارات دانشگاه اتاوا این است که بخش قابل توجهی از دانشجویان از کشورهای خارجی پذیرفته می شوند. با مراجعه به فهرست کشویی کشورها، از مدارک معادل مورد نیاز جهت پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری اطلاع می یابید.

 

مدارک معادل کشور ایران

مدرک مورد درخواست حداقل گواهی مورد نیاز جهت پذیرش در رشته حداقل نمره قابل قبول
کارشناسی ارشد مدرک کارشناسی ۱۴ از ۲۰ (نمره قبولی سال دهم)
دکتری (Ph.D.) مدرک کارشناسی ارشد ۱۵ از ۲۰ (نمره قبولی سال دهم)؛ ۱۶.۵ از ۲۰ (نمره قبولی سال سیزدهم)؛ B+

 

شهریه دانشجویان بین المللی

میزان شهریه و سایر هزینه های اجباری بر اساس نوع رشته انتخابی و تعداد واحدهای اخذ شده محاسبه می گردد.

میزان شهریه خود را بر اساس مقطع تحصیلی، وضعیت اقامت و نیمه وقت یا تمام وقت بودن می توانید با سیستم محاسبه گر شهریه حساب کنید.

 

 

معافیت های شهریه:

 

معافیت های گوناگون شهریه میزان هزینه های دانشجویان بین المللی جدیدالورود را نسبت به دانشجویان دیگر کاهش می دهد.

– شرایط دریافت معافیت شهریه برای دانشجویان کارشناسی:

  • در یکی از برنامه ها به زبان فرانسوی پذیرفته شده باشند.
  • بعنوان دانشجوی تمام وقت ثبت نام کرده و حداقل ۹ ساعت (۳ واحد) به زبان فرانسه در طول یک ترم گذرانده باشند.

 

– شرایط دریافت معافیت شهریه برای دانشجویان تمام وقت تحصیلات تکمیلی:

  • دارای دیپلم متوسطه یا پس از دبیرستان به زبان انگلیسی باشند. (حداقل ۲ سال)
  • افرادی که در رشته های تحصیلی که دروس اجباری در آنها به هر دو زبان رسمی (انگلیسی و فرانسوی) ارائه می شود، در دوره های فرانسوی زبان ثبت نام کنند.
  • در یکی از برنامه ها به زبان فرانسوی پذیرفته شده باشند.

 

میزان هزینه های تقریبی هر نفر برای یک ترم عبارتند از:

نوع مدرک دانشجویان بین المللی دانشجویان بین المللی دارای معافیت شهریه
کارشناسی (۲ ترم در هر سال تحصیلی) ۱۲۰۰۰-۱۰۰۰۰ دلار ۴۰۰۰-۳۰۰۰ دلار
تحصیلات تکمیلی (۳ ترم در هر سال تحصیلی) ۶۰۰۰ دلار ۴۰۰۰-۳۰۰۰ دلار

 

مقدار تخمینی سایر هزینه ها:

هزینه های دانشجویی مرتبط (هزینه اتفاقی): ۵۰۰ دلار

مسکن (از ۶۵۰ دلار تا ۸۰۰ دلار در هر ماه): ۳۲۰۰-۲۶۰۰ دلار

مواد غذایی (حدود ۸۵ دلار در هر هفته): ۱۳۶۰ دلار

بیمه درمانی اجباری (UHIP): دلار ۶۸۵

کتابها و دیگر لوازم : ۵۰۰ دلار

لباس، سرگرمی و موارد دیگر: ۱۰۰۰ دلار

ارتباطات (تلفن، اینترنت): ۵۰۰ دلار

 

کمک هزینه تحصیلی دانشجویان بین المللی:

دانشجویان کارشناسی:

برای برخی برنامه های خاص مشمول بورسیه می شوند. اطلاعات بیشتر

 

کار در دانشگاه:

دانشجویان بین المللی از طریق برنامه کار-تحصیل، مجاز به کار در دانشگاه بدون داشتن ویزای کاری می باشند. دانشجویان می توانند در هفته ۱۰ تا ۱۵ ساعت کار کرده و بطور کلی ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ دلار در هر ترم بدست آورند.

 

دانشجویان تحصیلات تکمیلی:

در دانشگاه اتاوا، هر دانشکده بودجه ای به دانشجویان بین المللی اختصاص می دهد. هر دانشکده شرایط رقابتی ویژه ای بر اساس معیارهای خود داراست. بورسیه ها بر اساس اولویت دانشکده ارائه می شود تا زمانی که بودجه به اتمام برسد. متوسط میانگین پذیرش ۸ از ۱۰ مورد نیاز است. اطلاعات بیشتر درصفحه مربوطه

بورسیه و کمک هزینه

همانند بسیاری از دانشگاه های کانادا که بورس های بیشماری را به دانشجویان داخلی و بین المللی اعطا میکنند دانشگاه اتاوا نیزامکان اقدام برای بورسیه های متنوعی را به دانشجویان میدهد. برای اطلاع از رویه اقدام برای بورسیه دانشگاه های کانادا میتوانید با یکی از دفاتر ویزا موندیال تماس بگیرید.

 

بورسیه و کمک هزینه تحصیلی (کارشناسی)

برای دریافت باید واجد شرایط زیر باشید:

  • برآورده کردن شرایط مورد نیاز دانشکده مورد نظر
  • ثبت نام برای اولین بار در مقطع کارشناسی
  • شهروند کانادا بوده یا اقامت دائم داشته باشید.

اطلاع از شرایط بورسیه های گسترده و متنوع

 

بورسیه و کمک هزینه تحصیلی (تحصیلات تکمیلی)

 

مقطع کارشناسی ارشد:

هر دانشکده بودجه ای را به بورسیه دانشجویان بین المللی اختصاص داده است. میانگین پذیرش ۸ از ۱۰ مورد نیاز است. فایل شما باید توسط دانشکده مورد تقاضا برایFGPS ارسال گردد.

 

بورسیه دوره کامل:

سالانه ۱۵۰۰۰ دلار از جانب FGPS، و مبلغ تطبیقی با آن از جانب واحد دانشگاهی به میزان حداقل ۷۵۰۰ دلار سالیانه است.

 

بورسیه دوره پاره وقت:

سالانه ۷۵۰۰ دلار از جانب FGPS، و مبلغ تطبیقی با آن از جانب واحد دانشگاهی به میزان حداقل ۷۵۰۰ دلار سالیانه است.

 

مدت:

دوره کارشناسی ارشد با پایان نامه: ۲ سال

دوره کارشناسی ارشد-غیر حرفه ای: ۱ سال

 

مقطع دکتری

هر دانشکده بودجه ای را به بورسیه دانشجویان بین المللی اختصاص داده است. میانگین پذیرش ۸ از ۱۰ مورد نیاز است. فایل شما باید توسط دانشکده مورد تقاضا برایFGPSارسال گردد.

 

بورسیه دوره کامل:

سالانه ۱۸۰۰۰ دلار از جانب FGPS، و مبلغ تطبیقی با آن از جانب واحد دانشگاهی به میزان حداقل ۹۰۰۰ دلار سالیانه است.

 

بورسیه دوره پاره وقت:

سالانه ۹۰۰۰ دلار از جانب FGPS، و مبلغ تطبیقی با آن از جانب واحد دانشگاهی به میزان حداقل ۹۰۰۰ دلار سالیانه است.

 

مدت:

دوره دکتری: ۴ سال

لطفا نظر خود را برای این نوشته به ما اعلام کنید

نظر دهید