روغن‌هاي مفيد را بشناسيد

[ad_1]

منوي ويژه روغن هاي خاص و
خواص آنها

روغنهاي مفيد را بشناسيد

حذف روغن از
رژيم غذايي نه ممكن است و نه منطقي، بنابراين شايد اگر كمي بيشتر از خواص روغن
ها بدانيم دستمان براي انتخاب بازتر
باشد به همين دليل به شما پيشنهاد مي
كنيم به سمت روغن هاي مفيد برويد

با شنيدن
كلمه روغن، نخستين چيزي كه به ذهن هر كسي راه پيدا مي
كند،
چربي و به
دنبال آن چاقي است. اين درحالي است كه روغنهايي هم
وجود دارند كه نه تنها مضر نيستند بلكه مصرف آنها به حفظ سلامت بدن هم كمك مي
كند. تا
جايي كه حتي استفاده از روغن
هاي مفيد در پخت غذاها بهخصوص
روغن
هايي كه ميزان كمي چربي اشباع شده دارند، باعث كاهش كلسترول و
حتي در برخي موارد جلوگيري از سرطان مي
شود ضمن اينكه به جذب بهتر ويتامينهاي E وD هم كمك ميكنند.
بنابراين به جاي حذف روغن
ها بهتر است با انواع و خواص مفيدشان آشنا شويم و بهموقع و
به
جا آنها را مصرف 
كنيم.

روغن گردو

روغن گردو:
بهترين گزينه براي سالاد

روغن
گردو با كلي خواص بي
شمار از روغنهاي اوليه و اصلي 
بهترين گزينه براي سالاد است كه مي
توانيد براي پخت و پز انواع غذاها روي آن حساب كنيد. روغن
گردو كه از قديم براي پختن غذاها مورد استفاده قرار مي
گرفته
روغني است به رنگ زرد روشن و (طلايي) كه داراي طعم مطبوع و ملايم است. ماده اصلي
اين روغن گردوست كه داراي امگا3، اسيد آلفالينولئيك، منيزيم، پتاسيم و ويتامين
E است. 15 درصد از چربيهاي
گردو از نوع چربي
هاي غيراشباع و مفيد براي سلامت قلب هستند. ضمن اينكه اين
نوع چربي، پايين آورنده كلسترول بد  و
افزايش
دهنده كلسترول خوباست. البته حق با شماست حتما كمتر نام اين روغن به گوشتان
خورده و حتي كمتر آن را در قفسه
هاي فروشگاههاي موادغذايي ديدهايد. اين بهدليل قيمت بالاي اين روغن است. روغن گردو با وجود همه خاصيتهايي
كه دارد عمرش كوتاه است و اگر قرار است از آن استفاده كنيد بايد حتما آن را در
يخچال نگهداري كنيد. بهترين شيوه مصرف روغن گرد و به
صورت
سرد و روي انواع سالادهاست با اين حال شما مي
توانيد
از اين روغن به
صورت گرمدر پخت انواع غذاها هم استفاده كنيد.

روغــن زيتـون

محافظ زخم معده

روغن
زيتون يكي از روغن
هاي خوراكي طعمدار بوده و معمولا با بو همراه است البته برخي از روغنهاي
زيتون به
صورت كاملا تصفيه شده و بدون بو به بازار عرضه ميشوند.
فرقي نمي
كند كه طرفدار روغن زيتون طعمدار يا
تصفيه شده باشيد، مهم جا دادن اين روغن پرخاصيت در سبد غذايي روزانه شماست. نقش
روغن زيتون در پيشگيري از ابتلا به بيماري
هاي قلبي از مدتها پيش اثبات شده است. روغن زيتون منبع غني چربيهاي
اشباع نشده است كه براي حفظ سلامت قلب و عروق كارسازند. بيماري
هاي
قلبي به
طور عمده در اثر واكنش اكسيژن در بدن و راديكالهاي
آزاد و وجود كلسترول بد به
وجود ميآيند. از قرار معلوم در روغن زيتون نوعي آنتي اكسيدان وجود
دارد كه سلول
هاي قرمز خون را از صدمه ديدن محافظت ميكند.
روغن زيتون داراي نوعي ماده است كه نقش مهمي در محافظت از سلول
هاي
خوني كه مستعد آسيب
هاي اكسيداتيو هستند، دارد. به اين ترتيب كه مصرف 25 سيسي
يعني 2 قاشق غذاخوري روزانه به
مدت يك هفته سبب كاهش چشمگير كلسترول و افزايش آنتياكسيدانهاي
خون مي
شود.  روغن زيتون، نه تنها روغني است كه توسط
معده بسيار خوب جذب مي
شود بلكه عملكرد محافظتي براي معده هم دارد و اين ارگان را
از زخم و التهاب محافظت مي
كند. اين روغن ترشح صفرا و هورمونهاي
لوزالمعده را افزايش مي
دهد و بهتر از هر دارويي از اين 2 عضو محافظت ميكند.
روغن زيتون به خاطر همين خاصيت مي
تواند از تشكيل سنگهاي كيسه صفرا هم جلوگيري كند.

روغـن ســـويا

بدون كلسترول

روغن
سويا همان
طور كه از نامش پيداست، يك روغن گياهي است كه از سويا به
دست مي
آيد. روغن سويا به خاطر فوايد زيادي كه براي سلامت دارد
مدتي است در شمار روغن
هاي محبوب و پرطرفدار قرار گرفته است. معمولا از اين روغن
در تهيه سالاد و سس مايونز استفاده مى
شود. اين روغن گياهى مقدار كمى اسيدهاى چرب اشباع شده دارد
و عارى از كلسترول است، با وجود اين تمام چربى
هاى
ضرورى را دارد بنابراين احتمال خطرات قلبى را كاهش مى
دهد و
انعطاف رگ
هاى خونى را زياد مىكند. روغن سويا بهدليل نداشتن كلسترول براى همه افراد بهخصوص
افراد چاق، سالخورده و با فشارخون بالا موثر است.اين روغن ميزان زيادي اسيد چرب
امگا3 دارد  و منبع خوبي براي ويتامين
E به شمار ميرود و
ميزان زيادي اسيد چرب غيراشباع دارد.

مصرف روغن سويا  براي سرخ كردن اصلا مناسب نيست.

روغـن
كــانولا

گزينه مناسب  سرخ كردني

اين
روغن، يك روغن چند كاره است و البته سوگولي سرآشپزهاي معروف دنيا. طعم خاص اين
روغن عطر و بوي ويژه
اي به غذا ميدهد اما مهمتر از همه اينها روغن كانولا در كنار طعم خوشمزه و بافت نرم و سبكي كه
دارد، محافظ عملكرد قلب است. از اين روغن براي پختن، سرخ
كردن و
تهيه انواع سس، دسر و سالاد مي
توانيد استفاده كنيد. نقطه دود آن 220 درجه سانتيگراد
است. در اثر حرارت، خاصيت آن ديرتر تغيير مي
كند و
هيچ
گونه پراكسيد مواد مضري توليد نميكند و
نمي
سوزد. بنابراين در مصرف آن هيچگونه
محدوديتي نداريد چون روغن كانولا ميزان زيادي چربي اشباع نشده دارد و مصرف آن در
كاهش بيماري
‌‌هاي قلب و عروق معجزه ميكند.در
مقايسه با روغن معمولي، مصرف روغن كانولا به صرفه
تر هم
هست چون مي
توانيد چند بار از آن استفاده كنيد آن هم بدون اينكه تغيير
رنگ و بويي داشته باشد. اين روغن در برابر نور مقاوم است و تغييرات پراكسيدي
آن در
مقايسه با روغن
‌‌هاي ديگر تقريبا صفر است.

روغن كانولا ميزان
زيادي چربي اشباع نشده دارد و مصرف آن در كاهش بيماري‌‌هاي قلب و عروق معجزه مي‌كند

روغــــن ذرت

براي درمان
آكنه

روغن
ذرت بوي ملايمي دارد بنابراين براي افرادي كه نسبت به بوي روغن
ها
حساسند انتخاب بسيار مناسبي است. اين روغن از نظر تغذيه، ارزش غذايي بالايي دارد.
جوانه روغن ذرت غني از امگا3 كه يك اسيد چرب ضروري است و اسيد لينولئيك
است.
علاوه بر همه اين موارد خوردن روغن ذرت ميزان جذب كلسترول را بيش از 25درصد كاهش
مي
دهد. به همين دليل است كه بيماران قلبي كه مشكل كلسترول خون
هم دارند قلبي
اي كه تا حد زيادي تابع كلسترول خون هستند با خوردن روغن
ذرت به ميزان قابل توجهي به سمت بهبود پيش مي
روند.
روغن ذرت جدا از نقشي كه در سلامت قلب دارد در رفع مشكلات پوستي هم بسيار موثر است.
اسيدهاي لينولئيك و آراشيدونيك در اين روغن ضمن نقل و انتقال چربي
ها در
بدن، در كاهش احتمال ابتلا به بيماري
هاي پوستي مثل آكنه و اگزما هم بسيار موثر هستند. روغن ذرت
در برابر اكسيداسيون پايداري زيادي دارد، بنابراين به سادگي مي
توانيد
از آن براي پختن، سرخ
كردن و حتي همراه با سالاد استفاده كنيد. يادتان باشد، روغن
ذرت ويتامين 
Eفراواني
دارد ضمن اين
كه اسيد چرب غيراشباع امگا6 موجود در دانه اين روغن هم
بسيار قابل توجه است. ضمن اين
كه ماندگاري اين روغن بسيار طولاني است؛ 12 تا 24 ماه، چون
روغن ذرت فاقد رنگدانه كلروفيل است؛ 
كلروفيل عمل
اكسيداسيون در برابر نور را تسريع ميكند.

روغن بادام
زميني

مناسب چربي
خون

روغن
بادام زميني به
خاطر عطر و بوي خاص و منحصر به فردش طرفداران خاص خودش را
دارد. روغن بادام زميني سرشار از آنتي
اكسيدانهاست بنابراين در جلوگيري از انواع سرطان بهخصوص
سرطان سينه بسيار موثر است همچنين اين روغن ملين و رفع
كننده
يبوست است. روغن بادام زميني از روغن
هاى سبك و مرغوب است و تقريبا 25درصد پروتئين دارد. اين
روغن را مي
توانيد بهطور خالص يا مخلوط با روغن زيتون مصرف كنيد. روغن بادام
زمينى به خاطر داشتن ويتامين
f و
فقدان كلسترول خالص براى افرادى كه چربى

خون
شان زياد است، بسيار مفيد است و از بروز بيمارى آتروا
سكلروز  يا جمع شدن چربى در جدار شريان
ها
پيشگيرى مي
كند. روغن بادام زميني در برابر حرارت بسيار مقاوم است و
خواص خودش را از دست نمي
دهد به همين دليل ميتوانيد براي سرخكردن و پختن انواع غذاها روي آن حساب كنيد.

از اين روغن مي توانيد براي سرخ كردن و
پختن انواع غذا ها استفاده كنيد چون اين روغن در برابر حرارت، مقاوم است

منبع : مجله سیب سبز

[ad_2]

Source link