پوست را دور نيندازيد

[ad_1]

چرا بشقاب ميوهخوري
بايد در سفره ما باشد؟

پوست را دور نيندازيد

پوستهاي
خوردني بسياري از ميوه
ها
مثل سيب، زردآلو، زغال
اخته،
انجير، انگور، گلابي، گوجه
سبز،
آلو، كشمش، تمشك و توت
فرنگي،
درواقع محل اصلي فعاليت
هاي
بيولوژيك گياهان و ميوه
هاست.
پوست ميوه
ها يكي از جاهايي است
كه واكنش
هاي ميوه نسبت به نور
خورشيد انجام مي
شود و منبع سرشاري از
رنگدانه
هايي است كه طول موجهاي
مختلف نور خورشيد را جذب مي
كنند.
كاروتنوئيد
ها و فلاونوئيدها
موادي هستند كه در اين پوست
ها
وجود دارند و كاملا براي سلامت بدن لازم
اند.
اين مواد مغذي احتمال ابتلا به سرطان را كم كرده و به مقاومت در برابر اشعه
هاي
مضر خورشيد هم كمك مي
كنند.

اهميت گوشت ميوه

بعد از پوست ميوه كه پر از
خاصيت است پالپ يا قسمت اصلي ميوه كه شكل كلي ميوه را هم تشكيل مي
دهد،
منبع اصلي فيبر است كه خود ماده
اي
مغذي و مفيد براي سلامت است. پالپ تفاوت اصلي بين آبميوه و خود ميوه است. مثلا آب
پرتقال را در نظر بگيريد. اگرچه حاوي ويتامين
C ميوه اصلي است اما بههيچوجه
در مقايسه با خود پرتقال فيبر ندارد. پالپ سفيد پرتقال هنگامي كه آبش گرفته شده
باشد هنوز پر از فلاونوئيد است درحالي
كه
قسمت نارنجي آن تنها ويتامين
C دارد. در بدن انسان بيشتر ويتامين C و فلاونوئيد با هم كار
مي
كنند به همين دليل، تنها
خوردن هركدام تاحدي اثرات آن
ها
را كم مي
كند. در واقع علت
اصلي اين
كه آب پرتقال را به
اندازه خود ميوه آن مفيد نمي
دانند
اين است كه فيبر و فلاونوئيد كه آن
را
تبديل به يك غذاي كامل مي
كنند،
در خود ندارد. باوجود تبليغات بسيار كارخانه
ها
كه مي
گويند پالپ ميوه را هم به آن
اضافه مي
كنند اين مسئله نميتواند
چيزي به ارزش
هاي آبميوه اضافه
كند.

فيبرهايي كه هدر ميروند

فيبر اگرچه توسط بدن جذب نميشود
اما يكي از اصلي
ترين دلايل فايده
ميوه است. فيبرهاي مواد
غذايي،
باكتري
هاي مفيدي هستند كه در رودهها
زندگي مي
كنند و براي بدن لازماند.
غير از اين، فيبرها به مواد دفعي توسط بدن حجم مي
دهند
و باعث تسهيل عملكرد دستگاه گوارش مي
شوند.
يك ليوان آب سيب را درنظر بگيريد؛ براي تهيه 200 سي
سي
آب سيب بايد حداقل 3 تا 4 سيب متوسط آب گرفته شود. هركدام از اين سيب
ها
حداقل 4 گرم فيبر مفيد براي بدن دارند و به
طور
كلي 12 گرم فيبر كه در يك ليوان آبميوه از دست مي
رود
درصورتي كه دوباره به آبميوه اضافه شود ميزان فيبر دريافتي شما در روز را حداقل دو
برابر مي
كند.

خوردن آبميوه بيفايده
است؟

در جواب به اين سوال بايد
ديد كه آبميوه قرار است جايگزين كدام ماده غذايي شود. آبميوه
اي
كه بدون پالپ و پوست ميوه اصلي مصرف شود در واقع افشره
اي
حاوي آب، شكر طبيعي و كمي ويتامين است و به
هيچوجه
به دستگاه گوارش كمك نخواهد كرد. درحالي
كه
هدف اصلي از خوردن ميوه
ها
فايده
اي است كه براي دستگاه گوارش
دارند. خوردن آبميوه بسيار سريع
تر
از خود ميوه باعث بالا رفتن قند خون مي
شود
و اين مي
تواند براي بيماران
ديابتي خطرناك باشد. براي درك اين مسئله بايد به ميزان كالري آبميوه و مقايسه آن
با همان مقدار ميوه توجه كنيد. به ياد داشته باشيد 120 كالري سيب كامل 24 گرم قند
دارد درحالي
كه 120 كالري آبميوه
حدود 30 گرم قند فروكتوز دارد. اين نكته را هم به خاطر داشته باشيد كه آبميوه
هاي
صنعتي كه در بسته
بنديهاي
مختلف در بازار وجود دارند حاوي مقدار كمي آبميوه طبيعي هستند و بيشتر شيرين كننده
هاي
مصنوعي، مواد نگهدارنده و آب دارند. براي اين
كه
به تفاوت اين آبميوه
ها
با ميوه
هاي طبيعي پي ببريد
كافي است يكبار مواد تشكيل
دهنده
آبميوه
ها را روي پاكت آنها
بخوانيد.

اين نكات را به خاطر بسپاريد

اگر تنها روشي كه ميتوانيد
ميوه بخوريد به
صورت آبميوه است حتما
اين كار را بكنيد چون به
هرحال
ويتامين
هاي لازم را دريافت
مي
كنيد.

اگر قرار است به جاي نوشابههاي
گازدار آبميوه بخوريد حتما اين كار را انجام دهيد.

اگر همراه با آبميوه، پالپ
ميوه را هم مخلوط مي
كنيد
يا ميوه
هاي مختلف و سبزيها
را با هم آب مي
گيريد باز هم خوردن
آبميوه مفيد خواهد بود.

اگر با خوردن آبميوه تشويق
به خوردن ميوه هم مي
شويد
باز هم خوردن آبميوه مفيد است.

اگر از دستگاههاي
آب
گيري دستي خانگي استفاده ميكنيد،
مي
توانيد آبميوه را گاهي به
جاي ميوه مصرف كنيد چون با اين روش هم آبميوه كاملا طبيعي خواهد بود و هم مقدار
زيادي از پالپ با آن مخلوط مي
شود.

تا جايي‌كه مي‌توانيد سعي
كنيد ميوه‌ها را با پوستش آب بگيريد.

منبع : مجله زندگی ایده آل

[ad_2]

Source link