چرا ژاپني‌ها، فرانسوي‌ها، ايتاليايي‌ها و كره‌اي‌ها اين همه عمر مي‌كنند؟

[ad_1]

سالمترين
رژيم
هاي غذايي جهان

چرا ژاپنيها،
فرانسوي
ها، ايتالياييها و كرهايها
اين همه عمر مي
كنند؟


سنگاپور : برنج را
خنثي كن

نرخ چاقي: 8/1 درصد

اميد به زندگي: 82 سال

احتمالا تعجب ميكنيد سنگاپوريها كه طي روز به مقدار نسبتا زياد برنج سفيد ميخورند يكي از سالمترين رژيمهاي غذايي را در بين كشورهاي جهان
دارند. براساس گفته
هاي
دكتر شارل بلاژيانيچ، پزشك متخصص تغذيه دانشگاه ليون، كربوهيدرات
هاي فراوان برنج با مواد غذايي مفيد
موجود در سبزي
هاي تازه و ماهي- كه آنها هم در رژيم غذايي سنگاپوريها جاي ثابتي دارند- خنثي ميشود. گوشت قرمز چندان در رژيم غذايي
سنگاپوري
ها جايي ندارد. در مورد شيرينيها هم، آنها فقط ميوههاي شيرين، مثل انبه، مصرف ميكنند.


ژاپن : سير نشده
از سر سفره بلند شو

نرخ چاقي: 5/1 درصد

اميد به زندگي: 82 سال

بوريس پاسترناك نويسنده مشهور (خالق كتاب دكتر ژيواگو) سالها قبل رژيم غذايي ژاپنيها را ستايش كرده بود. او در نوشتهاي اشاره كرده كه رژيم غذايي ژاپنيها غني از سبزيهاي خانواده كلم است (گل كلم، كلم
بروكلي، كلم قرمز، بوك چوي و…) و اين باعث مي
شود كه رژيم غذايي آنها غني از سبزيهاي تازه و مفيد باشد. در ضمن منبع
اصلي پروتئين در غذاهاي ژاپني، يعني گوشت ماهي و سويا، جزو خانواده
دوستداران قلب
ارزيابي مي
شود. جدا از اين دو ويژگي، رژيم غذايي
ژاپني
ها غني از كربوهيدراتهاي كمپلكس است كه در نودلهاي ژاپني به طور فراوان
وجود دارد. آخرين نكته هم اين
كه بسياري از ژاپنيها از شيوه كم غذا خوردن پيروي ميكنند. در واقع اين يك سنت شده كه  آنهازماني كه احساس ميكنند 80 درصد معده آنها پر شده است دست از غذا خوردن ميكشند.


چین : بخارپز بهتر
است

نرخ
چاقي: 8/1 درصد

اميد
به زندگي: 73 سال

در تمام
جهان رستوران
هايي هست كه غذاهاي چيني سرو ميكنند اما
اين غذاها با غذاي چيني واقعي بسيار فرق مي
كند. دكتر چن ژوهي، پزشك سازمان جهاني غذا ميگويد:
شيوه غذا خوردن چيني
ها يكي از سالمترين رژيمهاي غذايي جهان را شكل داده است. به گفته ژوهي، براساس سنت دو
سوم غذاي چيني
ها را سبزيها، ميوهها، حبوبات و غلات تشكيل ميدهد.به
گفته ژوهي كلم و بوك چوي، سبزي
هاي داراي ريشه خوراكي مثل ترب، سير و پياز و نيز زنجبيل در
رژيم غذايي چيني
ها جاي ثابتي دارند كه باعث سلامت غذايي آنها ميشود.
اگرچه چيني
ها هميشه غذاهاي خود، حتي سبزيها
را  مي
پزند اما
شيوه پخت آن
ها بيشتر بخارپز است و حتي گوشت را هم به اين شيوه ميپزند.

شيوه غذا خوردن چينيها
يكي از سالم
ترين رژيمهاي
غذاي جهان را شكل داده است. براساس سنت دو سوم غذاي چيني
ها
را سبزي
ها، ميوهها،
حبوبات و غلات تشكيل مي
دهد

سوئد : جبران نداده هاي طبيعت

نرخ چاقي: 11 درصد

اميد به زندگي: 81 سال

اين كشور
شمال اروپايي اگرچه به دليل شرايط جوي چندان محصولات ميوه و سبزي
نداشته و اين محصولات در سنت غذايي آنها جاي
چنداني ندارد اما نكته
اي كه در رژيم غذايي سوئديها شاخص
است اين است كه در سفره آن
ها لبنيات، نان سياه، خانواده بريها و
ماهي جاي ثابتي دارد. كلسيم فراوان لبنيات به بدن كمك مي
كند كه
چربي
ها را بسوزاند، نان سياه و نان جو آكنده از فيبر هستند،
خانواده بري
ها (توتفرنگي، بلوبري و…) هم غني از آنتياكسيدان هستند و ماهيهاي
سالمون و آزاد هم دوستدار قلب محسوب مي
شوند. در ضمن سوئديها ملتي هستند كه بسيار به ورزش علاقه دارند و تقريبا تمامي
آنها در رشته
هاي ورزشي زمستاني كالريهاي
زيادي مي
سوزانند.


فرانسه : پارادوكس
فرانسوي

نرخ چاقي: 6/6 درصد

اميد به زندگي: 81 سال

فرانسويها عاشق موادغذايي هستند اما سعي ميكنند زيادهروي نكنند.  فرانسويها اهل فستفود يا خوردن ميان وعدههاي پركالري نيستند، در ضمن آنها هميشه جاي ثابتي براي سبزيها در بشقابهاي خود درنظر ميگيرند

بسياري از مردم با واژه «پارادوكس فرانسوي» آشنا هستند، موضوع
از اين قرار است كه فرانسوي
ها بهعنوان يكي از شكمچرانترين ملتهاي جهان شناخته ميشوند و اين تناقض از آنجا ميآيد كه آنها عاشق غذاهاي پركالري مثل
پنير، شكلات و شيريني هستند اما با وجود خوردن اين همه مواد
غذايي چاقكننده چاق نميشوند. دكتر ژانپيير باكينول، در توضيح اين مسئله ميگويد: «آنها عاشق موادغذايي هستند اما سعي ميكنند زيادهروي نكنند.  فرانسويها اهل فستفود يا خوردن ميان وعدههاي پركالري نيستند، در ضمن آنها هميشه جاي ثابتي براي سبزيها در بشقابهاي خود درنظر ميگيرند. حتي اگر غذاي اصلي (main coures) غذايي گوشتي
باشد حجم دورچين
ها ـ كه همگي سبزي  هستند ـ از غذاي اصلي بيشتر است.  در ضمن آنها در پختن گوشت از شيوه‌‌ برشته، كباب و بخارپزكردن استفاده ميكنند كه كمتر از سرخكردن مضر است.


ایتالیا : پاستا بخور اما نه زياد

نرخ چاقي: 13 درصد

اميد به زندگي: 80 سال

مثل رستورانهاي
چيني رستوران
هاي ايتاليايي هم در
سراسر جهان شعبه دارند اما غذاهاي سنتي ايتاليايي و رژيم غذايي معمول مردم اين
كشور ربطي به بشقاب
هاي
پر از گوشت و سس
هاي مختلف پاستا كه
در اين رستوران
ها سرو ميشود،
ندارد. رژيم غذايي سنتي ايتاليايي
ها
غني از حبوبات و سبزيجات است.

پاستا در ايتاليا بسيار
محبوب است اما دكتر گانزامورو از دانشگاه ميلان مي
گويد
كه برخلاف تصور مردم ساير كشورها، حجم پاستايي كه ايتاليايي
ها
در يك وعده غذايي مي
خورند
كم است و معمولا حجم اصلي بشقاب را سبزي
ها
و زيتون پر مي
كند. همچنين
ايتاليايي
ها با روغن زيتون ـ
يعني روغني كه براي قلب خوب است ـ پخت و پز مي
كنند،
شيوه پخت و پز آن هم بيشتر گريل
كردن،
بخارپز و آب
پزكردن
است تا سرخ
كردن.

اسپانیا : مديترانهاي اصلاح شده

نرخ چاقي: 16 درصد

اميد به زندگي: 80 سال

بسياري از مردم جهان
اسپانيايي
ها را با تصوير مردمي
در حال خوردن گاوهاي كباب
شده
روي آتش به ياد مي
آورند و برهمين اساس
فكر نمي
كنند كه رژيم غذايي
آنها سالم باشد. اما دكتر باكينول در مورد مردم اين كشور جنوب اروپا مي
گويد:
بايد اسپانيايي
ها و سنت غذايي آنها را ستايش
كرد، رژيم غذايي
آنها به نوعي رژيم غذايي مديترانهاي
غني از فيبر و كم
چربي است. آنها با
روغن زيتون آشپزي مي
كنند
و ميزان سبزي
ها و حبوبات در غذاي
آن
ها بالاست البته اسپانياييها
ماهي و ميگو هم به فراواني مي
خورند.
بادام زميني محلي و ميوه
هاي
محلي هم در غذاي آنها جاي ثابتي دارد. در ضمن اسپانيايي
ها
به ندرت «گوشت را سرخ مي
كنند.»

کره جنوبی : نيمكيلو گوشت قرمز در ماه

نرخ چاقي: 10 درصد

اميد به زندگي: 79 سال

دكتر بلاژيانيچ ميگويد: مردم كره جنوبي را ميتوان جزو سالمترين مردم جهان دانست. او معتقد است كه
بين عادات غذايي اين مردم و آنچه مي
خورند و سلامت آنها ارتباط وجود دارد. او ميگويد: «مردم كرهجنوبي عموما رژيم غذايي كم چربي دارند كه شامل
توفو، ماهي، نودل و سبزي
ها
خاص غني از مواد مغذي و سالم به نام كيميچي است. اگر چه گوشت باربكيو شده يكي از
غذاهاي مورد علاقه كره
ايهاست اما ميزان استفاده از آن زياد
نيست. اين پزشك مي
افزايد: مردم كرهجنوبي بهطور متوسط سالي بين 7 تا 8 كيلوگرم
گوشت قرمز مي
خورند اما مردم آمريكا سالانه حدود 30
كيلوگرم گوشت قرمز مصرف مي
كنند.

یونان : چاق‌‌هاي سالم

نرخ چاقي: 25 درصد

 اميد به زندگي: 80 سال

دكتر پاستوس لازياريداس، متخصص تغذيه در آتن ميگويد: «مردم فعلي يونان مثل اجداد خود
لاغر نيستند. در واقع مدرن
شدن باعث شده شمار افراد چاق و داراي اضافهوزن دراين كشور بالا برود. متاسفانه در
حال حاضر حدود 60 درصد مردم يونان داراي اضافه
وزن هستند. اما رژيم غذايي سنتي و آنچه
به
طور معمول خوراك اجداد ما بوده بهعنوان يكي از الگوهاي رژيم غذايي سالم در سراسر جهان
شناخته شده است. اين رژيم شامل چربي
هاي اشباعنشده، حبوبات كامل، سبزيها و ميوههاي تازه و ماهي است. در اين رژيم
غذايي گوشت قرمز به
طور
محدود مصرف مي
شود. بهطور معمول در غذاي مردم ما ماهي ساردين
غني از امگا3، نان جو غني از فيبر و سبزي
هايي نظير بادنجان و فلفل جاي دارد.»

منبع : مجله زندگی ایده آل

[ad_2]

Source link